Konina

  Mięso końskie

Mięso należy pozbawić chrząstek, żył i tłuszczu. Następnie należy mięso zamrozić w kawałkach. Po zamrożeniu mięso należy zetrzeć na tarce, rozmrozić i podawać rybom.

Tak startą porcję należy rozrozić i podawać rybom.


  Serce końskie

Z surowych serc należy usunąć żyły oraz pokroić. Następnie serca należy zmielić w maszynce do mięsa. Następnie porcjujemy zmielone mięso, najlepiej w torebkach lub opakowaniach po pokarmach żywych i zamrażamy.

Każda porcję przed podaniem należy rozmrozić i umyć. 


  Wątroba końska

Wątrobę należy dokładnie umyć, usunać błony i żyły. Następnie pokroić na drobne kawałki. Wątrobę porcjujemy i zamrażamy.

Każda porcję przed podaniem należy rozmrozić i umyć. 

Copyright © akwarium.info.pl Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie całości lub części artykułów zabronione!